söndag 30 mars 2008

Östra sommarstaden i Malmö

Detta stora område finns på Johanneslust, Kirseberg i Malmö. Anlades troligen 1921. Det är indelat i område A och B. Vi besökte A. Här finns det mesta som ger namnet sommarstad rättvisa. Till exempel en kiosk och en dansbana. Att människor bor här sommartid skvallrade de många brevlådorna om. Hela det här området blir verkligen en prick över i:et när det gäller Kirseberg. En härlig stadsdel som får spanarna att bli nostalgiska.

5 kommentarer:

KlaraLykke sa...

Jag var där och spatserade idag- galet idylliskt! Fast jag tyckte faktiskt bättre om B-området.

cS sa...

klaralycke: tyvärr kom vi inte in vid vårt besök. Men nya försök ska göras.

En magdansös dagbok sa...

Intressant blogg du har där. Jag har länge velat skaffa koloni. Bor i Malmö och är sugen på det här området i Kirseberg. skulle du rekomendera något annat omrode i malmö? Är alla malmös kolonier utan vatten på vinterhalvåret? Kan ju vara mysigt att vara i naturen då med ibland, tycker det är synd.
Mvh Tess

cS sa...

hej magdansösen: Det är så svårt att rekommendera. Smaken för området, stadsdelen, kostnader, service, el och annat har ju stor betydelse för val av koloniträdgård. Hittills så är jag, personligen, mest förtjust i Ärtholmens koloniområde. Det är ju väldigt stort men samtidigt finns el och, har jag fått för mig, möjligheter till att ansluta till avlopp. Vintervatten vågar jag inte svara på.
Tack och lycka till i ditt sökande

Anonym sa...

varfor inte:)