lördag 9 februari 2008

S:t Månslyckan, koloni område i Lund
Detta område är Lunds näst äldsta område. 1907 var området uppfört. I samband med det flyttades "cigarrkiosken" dit. Denna kiosk visades ursprungligen på den stora Lundautställningen, i stadsparken tror jag.

I övrigt är det ett härligt område centralt i Lund. Det är väldigt blandat vad gäller skötsel och utseende. Allt från gamla missskötta trädgårdar och stugor till minutiöst välskötta tomter där gamla stugor fått behålla sin särprägel. Ofta är det små tomter och lustiga perspektiv med små stugor och stora buxbomhäckar. Förresten, det är väldigt många som har buxbomhäckar här.
BettanKrax och jag ger betyget 3 stugor av 5. En del beror även på det, ibland, besvärande ljudet från angränsande järnväg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker verkligen om den översta bilden!Molnens rörelse som bryts av husen.Trädgårdsgångarna på sitt håll.Reasultatet-en bild med dynamik!Jättefint med himlens blå
mot orangeröda hus.
Kari

Anonym sa...

Hejsan! Vi har hästgödsel bränd i 3 år på vårt stall. Ekelundsstallet, Tusenårslunden Östra torn Lund. 50 kr och man får ta hur mkt man vill.
lena 076 278 55 46