måndag 14 januari 2008

Västhagens koloniområde i LundHär är det finaste koloniområdet i Skåne. Det ligger på västra delen av Lund. Som läsaren redan förstått så visas det egna koloniområdet. Det finns så många fina koloniområden att besöka och jag längtar riktigt mycket till våren då spanarna ska ge sig ut med kamera och anteckningsbok.

4 kommentarer:

knas sa...

Hej!

Jag har min stuga på Lundavägen i Malmö. Det området är inhägnat och låst, men vill ni komma och titta och dokumentera är ni mer än välkomna att kontakta mig. Jag är medlem i koloniliv, så skicka ett litet brev till mig där. Jag bjuder på kaffe och kaka!

Sofia Torres

Lars sa...

Ett riktigt fint gammalt område, jag gillar det verkligen, det överträffas bara – enligt mig – av Högbo!

En intressant sak som man inte ser på nyare områden är telefonstolparna. Tydligen har vissa kvar telefonabonnemang till sina stugor, troligen sedan tiden före mobiler och då det inte kostade skjortan att installera en telefon.

cS sa...

Lars: På min förra koloni, som jag lämnade i höstas, finns telefonjack, ledning etc. Du har säkert rätt i ditt antagande. Det var nog en bra trygghet för äldre människor och kanske mest deras anhöriga.

Anonym sa...

Hejsan! Vi har hästgödsel bränd i 3 år på vårt stall. Ekelundsstallet, Tusenårslunden Östra torn Lund. 50 kr och man får ta hur mkt man vill.
lena 076 278 55 46